Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

18 januari 2010
19:30

Warberg IBF

Referat: Viskadalen IBK - Warberg IBF

Efter fiaskot mot Tvååker så såg iallafall jag fram mot den här matchen. Warberg IBF är ett lag vi ska kunna vinna mot och har vunnit mot denna säsongen.

Styrkorna fick ordern att ligga på stenhårt högt upp och inte låta Warbergs backar få röra bollen utan att ha en forward frustande dem i ansiktet.

Man kan ju säga att det gick sådär...

Vi låg på från början som vi hade sagt och vi gjorde det bra. Vet inte hur många bollar vi stal och som Warberg tappade, vilket gav oss flera helt öppna lägen, men trots det så lyckades vi inte sätta bollen i mål.
Det blev ju inte bättre när Warberg fick slängt in både 0-1 och 0-2 från mittplan på vår skymda målvakt inom loppet av 4-5 minuter, kändes helt orättvist.
0-3 spelade faktiskt Warberg in efter 5.30, och redan då hade mångas lågor börjat falna.
Dock fick Tims 1-3 mål efter 6.36 upp vårt mod igen och resterande tiden av perioden blev ett kämpande och springande utav bara den. Trots chanser åt båda håll så slutade perioden 1-3 i Warbergs favör.

Vi bestämde oss att vi skulle fortsätta ligga på även i andra perioden, med förhoppning att vi skulle få in ett snabbt mål.

Det gick inte som vi tänkt och istället var det Warberg som utökade sin ledning till 1-4 och 1-5 inom tre minuter. Warberg spelade lugnt trots vår höga press och rullade många gånger bort oss totalt. Oftast var det Victor, som ställt sig till andra perioden, som rädda oss.
Efter cirka 6 minuters spel så klarade inte en av spelarna i Warbergs unga lag att tygla sitt humör och tacklade onödigt en av våra spelare emot sin egna målbur, vilket resulterade i 5 minuters utvisning.
Det här var vår chans att komma tillbaks in i matchen, men tyvärr var vårt powerplay långt ifrån bra och det dröjde tills de 30 sista sekunderna i överläget innan vi fick gjort mål, 2-5.
Målet gav ingen långvarig lycka för endast 18 sekunder senare, 7 sekunder innan Warberg var fulltaliga så hade vi släppt in ännu en boll, 2-6.
2-7 kom en minut senare och 2-8 slank in 14.01.
Vi fick ännu ett powerplay men även det var inget att hurra för och 16.50 så låg vi under med 2-9. Som tur var så blev det inga fler mål och andra perioden slutade 1-6 i Warbergs favör (totalt 2-9).

Det var helt tyst i omklädningsrummet en lång stund, alla visste att det inte fanns stor chans att ta hem matchen och att vi gjort en riktig botten period. Vi gick in i tredje med mål att vinna iallafall den sista perioden.

Även nu gick inget som vi tänkt och efter endast 24 sekunder drabbades vi av en utvisning, vilket var väl hårt dömt, men sånt händer. Vårt boxplay gjorde som vanligt ett bra jobb, men ett kanonskott upp i krysset, med bara 8 sekunder kvar av utvisningen, fanns inget att göra åt, 2-10.
Tredje perioden var inte något vidare från vår sida heller och vi gick rätt fort ner på två kedjor för att få lite bättre spel och fart. Victor stod även denna perioden för många bra räddningar och vi lyckades inte få in bollen bakom deras målvakt heller.
2-11 kom efter 7.31. Warbergs backar slog mest långbollar när de blev pressade nu, tyvärr har de bollskickliga forwards som vann allt för många av dessa långbollar mot våra backar.
Men vi spelade upp oss och Victor fortsatte att rädda och våra backar vann mer och mer boll.
Det dröjde fram till 18.28 innan nästa mål kom och för en gång skull så var det ett mål för oss, 3-11.
4 sekunder senare fick vi en utvisning mot oss, men vårt boxplay löste det och matchen slutade därmed 3-11.

Vad kan man säga. Warberg rullade i framförallt andra ut oss, men var det klart spelskickligaste laget. I första borde vi haft ledningen med minst 3-0 efter många öppna lägen och då kanske matchen blivit annorlunda. Tredje gjort vi väl en någorlunda period ändå, men vi kan mycket bättre.
Något som saknas nu efter Jul uppehållet är ju orken och farten, till viss del viljan också. Något som vi i Viskadalen lever som mest på. Får vi inte igång den snart så är det helt kört och det vill nog ingen av oss. Så mer vilja på både matcher och träning, och framförallt får vi se till att komma på träningarna och försöka bli av med alla våra små skavanker.

PS. En liten hemlighet, en elitserieklubb har bjudit in en av våra spelare att träna med dem, så så dåliga är vi nog inte ändå )

Vi ses nästa hemmamatch den 31 januari kl. 16.00 då vi Bräckan kommer på besök, ha det bra tills dess!!!